Kamuszendvics

2014. január 14., kedd

     A most következő kis szösszenet alteregójával már több helyen találkoztam, és eljött az ideje, hogy kicsit gatyába rázva, diéta kompatibilisebbé tegyem.
Hogy miért? Nálam mindig nagy dilemma a vacsora kérdése. Azt ugye tudjuk, hogy fogyás szempontjából nem tanácsos kihagyni a vacsit, viszont nem mindegy, hogy mit, és mennyit kapunk az arcunkba.
Estére a tömény szénhidrátokat szerencsésebb kerülni, kivéve, ha még nem időzítünk be valami brutál edzést. Amúgy fehérje a jó választás. Na jó, de mi. Én pl nem vagyok jóban a laktózzal, a tojás zsíros, a csirke és hal nálam elég ebédre, vacsira nem akarom...a levestől meg nem lakok jól.
Ilyenkor jó aduász a zabkorpa. Bár szénhidrát, de jó része rost, ami fel sem szívódik. És jóféle szénhidrát, Norbi szerint este is ehető, én meg elhiszem Neki:D.
     A neten terjengő receptekben van minden jóság. Tej, túró, tojás...én a tejet kapásból kikapom a képletből, mert csak plusz kalóriákat adnék vele hozzá. De vágjunk is bele!

A RECEPT:

- 40g zabkorpa
- kb. 1dl víz
- 1 tojás (elhagyható)
- 30 g zsírszegény túró (elhagyható)
- csipet só

 






  Kezdetnek kiméred a zabkorpát egy kis tálkába, majd felöntöd vízzel, és megsózod. A tálat bedobod a hűtőbe, és elfelejted legalább fél órára. Ezalatt a korpa megszívja magát a vízzel.
Ha a korpa megduzzadt, hozzá adod a tojást, és a túrót. Én ezt a folyamatot sűrűn kihagyom, szintén kalóriatakarékoskodás miatt.
Fogod a kis palacsintasütődet, vékonyan megkenheted olívaolajjal, kókuszzsírral. Én a kerámiabevonatosat használom, így nem adok hozzá zsiradékot. Belezttyantod a masszát, mint valami vastagabb palacsintát, és szépen lassan, türelmesen készre sütöd az egyik oldalát. Ne türelmetlenkedjél, akkor lesz jó, ha a tetején apró lyukacsok jelennek meg, és könnyedén leválik a serpenyőről. Megfordítod, sütögeted nagyjából egy percig, és vissza fordítod. Az egyik felébe pakolsz minden jót. Én pl. pulykasonkát, egy főtt tojás és sajtot tettem bele. Ha ezzel megvagy, a tészta másik felét ráhajtod, és még egy picikét sütögeted.
Tányéra dobod, és már eheted is!
     Én mondom, ez egy tökéletes, laktató kis vacsora lesz, és az egész tészta tojással, túróval nagyjából 280 kcal. (Természetesen reggelire is bátran elkészítheted! :) )

100 gramm 
tápértéke:   kcal: 126.4

   fehérje: 7.68

   szénhidrát: 12.95

   zsír: 4.71


ZABirodalom Copyright © 2013