Almáspite

2013. június 12., szerda

     Az almáspitével engem bizony le lehet venni a lábamról. Mamám ahányszor beállít vele, a szemem könnybe lábad, és gyakran borul a fogyókúra. De ki tud nemet mondani annak az omlós tésztának, és finom almás tölteléknek???
Szerencsére nem kell lemondani az almáspitéről sem, mert remek alternatíva a zabkorpás változat. Arról ne is beszéljünk, hogy töredéke idő alatt elkészül, és nagyon finom:)!

A RECEPT:

- 160 g zabkorpa
- fél csomag sütőpor
- 2 tojás
- 2,5 dl zsírszegény tej
- 2 dl natúr joghurt
- 800- 900 g alma
- 50 g nyírfacukor (helyettesíthető bármilyen édesítővel)
- fahéj

    A zabkorpát összekeverjük a sütőporral, és a felét egy kb 25x 35-ös kiolajozott tepsibe öntjük. Az almát lereszeljük (én daráltam), majd elkeverjük a fahéjjal és a nyírfacukorral. Rálapátoljuk a zabkorpára. A tetejére egyenletesen elszórjuk a maradék korpát.
A joghurttal összekeverjük a tojásokat, és hozzá öntjük a tejet. Ezt is szépen elkeverjük, és az egész cuccot a pite tetejére öntjük.
    180 fokos sütőben, kb. 40 percig sütjük. Ha a tetején kezdenek megjelenni az aranybarna foltok, kijelenthetjük, hogy megsült:)!

Ne legyünk mohók, várjuk meg türelemmel, amíg kicsit kihűl, hogy könnyen lehessen szeletelni!

100 g csak nagyjából 94 kcal!( Ez nagyjából egy szép szeletnek felel meg)


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

beraktam a sütőbe, kíváncsian várom az eredményt!! :)

Megjegyzés küldése

ZABirodalom Copyright © 2013